In de cloud volgens Serveo

Cloud is de laatste jaren een veel gebruikte term in ons vakgebied. Toch krijg ik vaak de vraag gesteld wat “in de cloud” nu eigenlijk inhoudt. Omdat er veel interpretaties zijn leg ik daarom graag uit hoe Serveo betekenis geeft aan deze term.

Veel mensen gebruiken de term ‘cloud’ als synoniem voor het woord: internet. Iedere dienst die op internet “staat” kan de term cloud dragen. Het zegt hiermee niks over de beschikbaarheid. Wij zien dat net iets anders. In onze gedachte is cloud een vanzelfsprekend iets, iets wat altijd bereikbaar is. Een omgeving die niet onafhankelijk is van een omgeving (plaats) en daarmee vanzelfsprekend is.

Al voordat de term cloud een hype werd (2008) was Serveo bezig met de ontwikkeling van een eigen platform waarmee wij virtuele omgevingen (VPS) kunnen aanbieden. Hiermee koppel je een server los van de hardware omgeving. Enkel was het op dat moment lastig een gegarandeerde uptime te geven. Iets wat wij zeer belangrijk vinden. De VPS’en waren op dat moment namelijk nog afhankelijk van één host server (rekencapaciteit). Eind 2010 veranderde dit toen software-ontwikkelaars speciaal voor de hostingpartijen een platform introduceerde. Hiermee kunnen we een VPS verplaatsen over meerdere host servers.

In mijn volgende post zal ik dieper ingaan op de ontwikkeling van onze cloud omgeving. Met name op het gebied van de opslag en netwerkomgeving.

Waarom Serveo?

Op basis van 160 klantbeoordelingen krijgt Serveo een 9,8. Ervaar het zelf!

Geweldige support

Bereik ons 24/7 via ticket & e-mail

Serveo garantie

Eerste maand altijd op proef

Heldere prijzen

Geen setup of transactie kosten